True HD DTS en lossless audio

22 Aug 2018 info

Je hebt waarschijnlijk al een keer iets gehoord over True HD en lossless audio, maar wat houdt het lossless audio gedeelte nu precies in? Nou DTS-HD Master als Dolby TrueHD is een audioformaat waarmee de audio in de zogenoemde lossless-kwaliteit weergegeven kan worden.

In simpele termen betekent dat er geen kwaliteit, oftewel bits, verloren gaan en dat de audio van de film dus in originele kwaliteit te horen is. Veel mensen vergelijken het met het uitpakken van een ZIP-bestand op een computer. De originele bestanden in dat bestand worden dan volledig en in originele kwaliteit hersteld.

Dat gebeurt eigenlijk ook bij het uitpakken van een audiotrack in Dolby TrueHD. Je speelt een film met een van de soundtracks op je Blu-ray speler af en het audiosignaal wordt in bitstream naar de receiver gestuurd. Wanneer je het signaal in PCM naar receiver stuurt, dan zal de speler de decoding oftewel het uitpakken. Dit alles zonder dat je ook maar enige kwaliteitsverlies hebt.

Audio en beeld behouden met goede HDMI-kabels

Om beide stromingen goed van het ene apparaat naar de andere apparaat te sturen, is het noodzakelijk om een goede HDMI-kabel te hebben. En ik kan je persoonlijk de webwinkel van RU Connected aanraden. Het is een simpele webwinkel waar ik al jarenlang mijn HDMI-kabels koop en hierdoor al lang kan genieten van het beste beeld en audio tijdens films en series kijken.

Bron: https://www.ruconnected.nl/truehd-dts-hd/